Ο Στέφανος Δωματιώτης κάνει… μόδα τον freddo cappuccino στη Νέα Υόρκη

Tον πολυβραβευμένο Έλληνα μπαρίστα, Στέφανο Δωματιώτη, που φιγουράρει και στο εξώφυλλο του τελευταίου Barista Magazine, εντόπισε η συντακτική ομάδα της έγκριτης εφημερίδας “New York Times” πίσω από τον καλογυαλισμένο πάγκο του STIX Mediterranean Grill, ενός νέου ελληνικού casual εστιατορίου στη Νέα Υόρκη. Oι κριτικές είναι διθυραμβικές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα: “ο κ. Δωματιώτης, που κατάγεται από την Ελλάδα, θα μπορούσε να εργάζεται σε οποιοδήποτε από τα κορυφαία καφέ του κόσμου. Ανήκει σε αυτή τη νέα γενιά επαγγελματιών της καφεστίασης – μπαρίστι οι οποίοι χάρη στην τέλεια γνώση του αντικειμένου τους, την αγάπη αλλά και το μεράκι για τη δουλειά τους – έχουν ταξιδέψει ανά την υφήλιο είτε για να επισκεφθούν φυτείες καφέ και να συνομιλήσουν με roasters, είτε για να παραδώσουν σεμινάρια υψηλού επιπέδου”. Το άρθρο αναφέρεται και στο μενού καφέ που έχει ετοιμάσει ο κ. Δωματιώτης και κάνει ιδιαίτερη μνεία στον freddo cappuccino, τον οποίο αντιπαραβάλλει με το διάσημο ελληνικό φραπέ, και αναφέρει αναλυτικά τον τρόπο παρασκευής του. Σας προτείνουμε να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα κάνοντας κλικ εδώ.

This entry was posted in Νέα and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>